Ayurveda en de Winter

De dagen worden kouder en korter, dus blijven we lekker binnen met een heerlijke kop warme kruidenthee. De lange, warme, zomerse avonden lijken ineens heel ver weg te zijn… Heb je je eigenlijk weleens afgevraagd waarom we in de winter andere behoeften kunnen hebben dan in de zomer? 

Het moment van de dag en de seizoenen kunnen invloed hebben op onze gemoedstoestand en energieniveau. Door onze leefstijl aan te passen aan het ritme van de dag en nacht en de veranderingen van de seizoenen, kunnen we balans creëren in ons dagelijkse leven. Hier kan de kennis van de Ayurveda veel bijdragen. Een Ayurvedische leefstijl is een leefstijl die het ritme volgt van de natuur

Ayurveda ziet gezondheid als de balans tussen lichaam, geest, ziel en zintuigen. Deze balans is onze constitutie, een unieke combinatie is van de drie Doshas: Vata, Pitta en Kapha. De juiste verhouding van de Doshas zorgt voor balans. Die balans kunnen we onderhouden met onze voeding, leefstijl, en Ayurvedische kruiden en behandelingen.

Tijdens deze workshop leer je hoe je je dagelijkse leefstijl en voeding kan aanpassen aan het winterseizoen, zodat je je gezondheid zo optimaal mogelijk kan onderhouden. Je leert hoe het ritme van dag en nacht en het wisselen van de seizoenen invloed kunnen hebben op de Doshas Vata, Pitta en Kapha en zult naar huis gaan met veel inzichten en inspiratie voor jouw winterse leefstijl. 

Ben je benieuwd naar wat jouw constitutie zou kunnen zijn? Maak alvast de test om een idee krijgen. Neem de gemaakte test mee naar de workshop om je vragen te stellen en meer te leren over jouw constitutie. om een idee te krijgen. Neem de gemaakte test mee naar de workshop om je vragen te stellen.  

Datum: zondag 24 november 2019

Tijd: 13:00-15:00

Kosten: €20 of €35 als je ook deelneemt aan de workshop van 23 november

Informatie en aanmelding: via info@bindi.nu