(NL) Ayurveda en spijsverteringsklachten

Hoe is jouw spijsvertering? Heb je wel eens of vaak buikpijn, opgeblazen gevoel, pijn in de (onder)rug, misselijkheid, diarree, oprispingen, constipatie en/of vermoeidheid?

We praten niet graag over spijsverteringsklachten, als we die hebben. En dat terwijl bijna een kwart van de Nederlandse bevolking er last van heeft, blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). 

Als Ayurvedisch therapeut heb ik veel onderzoek gedaan naar constipatie (ook vaak obstipatie of verstopping genoemd), een spijsverteringsklacht die voor velen het dagelijks leven behoorlijk kan beïnvloeden. Volgens de Ayurveda is de spijsvertering de basis voor een goede gezondheid. Ziekte is een gevolg van een spijsvertering die niet in balans is, en dat kan zorgen voor onder andere spijsverteringsklachten.

Er zijn verschillende manieren om op een natuurlijke manier, volgens de Ayurveda, de spijsvertering te onderhouden, die je zelf kan toepassen in je dagelijkse leven. Met enkele aanpassingen op het gebied van leefstijl en/of voeding kan je al een heel eind komen!

Kan jij wel hulp gebruiken voor het op een natuurlijke manier onderhouden van jouw spijsvertering? Ayurveda kan je helpen om je bewust te maken van hoe jij jouw spijsvertering kan onderhouden, door middel van een leefstijl en voedingspatroon die ècht bij jou passen.

Kom langs voor een Ayurvedisch consult. Aan de hand van jouw (spijsverterings)klachten maak ik dan een persoonlijk plan voor jou, met advies voor jouw dagelijkse leefstijl en voedingspatroon. Neem vrijblijvend contact op of mail naar info@puraveda.nl.

Photo by Jannes Jacobs on Unsplash

Share Post :

More Posts

Geef een antwoord