Behandelingen

Ayurveda kent diverse behandelingen die zowel een doelgericht effect hebben op een klacht, als de algehele gezondheid bevorderen. Elke behandeling kan afzonderlijk worden gedaan. Ook kan een combinatie van behandelingen worden gedaan in de vorm van een persoonlijk detox programma.

Hieronder volgt een overzicht van de behandelingen die ik uitvoer. 

 


Abhyanga

Complete lichaamsmassage met olie

Een Ayurvedische massage is ontspannend, reinigend en helend.

Deze massage, ook wel Abhyanga genoemd, is één van de meest traditionele behandelingen in de Ayurveda.

Er wordt bij deze massage gebruikt gemaakt van kruidenolie die op jou is afgestemd. De warme olie kan diep doordringen in het lichaam, en geeft een gevoel van algehele ontspanning.

De massagetechniek bevordert de circulatie, en dat kan bijdragen aan de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Dit kan resulteren in een verbeterd functioneren van de weefsels en een gevoel van kalmte en balans. 

90 minuten | €100

 


Pinda Swedana

Lichaamsmassage met kruidenstempels

Kruidenstempels gevuld met rijst en kruiden worden opgewarmd in olie en vervolgens met circulaire en drukkende bewegingen op het lichaam aangebracht, met uitzondering van het hoofd. Door deze techniek kunnen de kruiden diep doordringen in het weefsel, kunnen (lokale) pijnklachten worden aangepakt en wordt de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam bevorderd.

Deze massage is zeer goed voor fysieke klachten zoals rugpijn, nek- en schouderpijn, pijnlijke en/of stijve spieren. 

75 minuten | €100

 


Udvarthanam

Lichaamsmassage met poeder

Het poeder wordt samen met een klein beetje olie opgewarmd en aangebracht op het lichaam, met uitzondering van het hoofd. Deze massage bevordert de circulatie van de huid, helpt bij (lokale) vochtophoping en geeft een licht gevoel.

75 minuten | €100

 


Kati Basti

Behandeling voor rugklachten

Door warme kruidenolie een tijd lang op de rug te houden, kan deze goed in het weefsel intrekken. Dit draagt bij aan ontspanning, vermindert pijnklachten en verzorgt het weefsel. Na de behandeling volgt een rugmassage.

60 minuten |  €60

 

 

 

 


Hoofd- & Nek Massage (eventueel incl. Nasya)

Ontspannende hoofd- en nekmassage, indien gewenst gevolgd door neusdruppelen met kruidenolie of Ghee

Er wordt ook wel gezegd dat de neus de ‘poort naar de hersenen is’.

Een hoofdmassage geeft een diep gevoel van ontspanning. Vooral als je vaak last hebt van hoofdpijn, stress, veel zorgen maakt of angstklachten ervaart, of gewoon uit je hoofd wilt. De nek bevat drukpunten (marmapunten) die door de massage een algeheel gevoel van ontspanning en rust geven. 

Bij Nasya wordt de neus gedruppeld met kruidenolie of Ghee. Deze behandeling helpt goed bij hoofdpijn, stress, (herstel na) burn-out en overspanning, als je veel mentaal uitdagend werk doet, of een droge hoofdhuid hebt. Ook werkt deze behandeling goed als je regelmatig last hebt van verstopte neus of holten. De olie voedt de hersenen en het ruggenmerg. Daarnaast bevordert het de werking van de zintuigen.

De behandeling wordt voorafgegaan door een hoofd- en nekmassage en stoom. Daarna wordt de kruidenolie in de neus gedruppeld. 

20 minuten (zonder Nasya) |  €25

30 minuten (incl Nasya) |  €35

 


Karna Purana

Olie druppelen in het oor

Het druppelen van warme olie in de oren kan helpen bij klachten zoals duizeligheid, oorsuizen, oorsmeer, en jeuk in de oren. Het geeft een zeer ontspannen gevoel.

De behandeling wordt voorafgegaan door een korte massage van het oor en stoom. Daarna wordt de olie in het oor gedruppeld.

30 minuten | €35

 

 

 


Akshi Tarpana / Netra Basti

Oogbehandeling met Ghee

Een bijzondere en unieke behandeling is het aanbrengen van Ghee in de ogen. Deze behandeling helpt bij droge, branderige en jeukende ogen en daarbij komende hoofdpijn, bijvoorbeeld door allergie of lang computeren. De Ghee voedt het weefsel van de ogen en werkt ontspannend.

Rondom de ogen wordt een randje van deeg gemaakt, waar vervolgdes de gesmolten Ghee in wordt gedaan. Na de behandeling wordt het gezicht kort gemasseerd.

45 minuten | €50

 


Kruiden

Ondersteunend aan de gezondheid

Ayurveda beschrijft vele soorten medicinale kruiden die kunnen ondersteunen bij het behouden van de gezondheid en het reduceren van klachten. 

Prijs varieert per kruid.