Meteen naar de inhoud

[vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][ultimate_heading main_heading=”Behandelingen” main_heading_margin=”margin-bottom:5%;”][/ultimate_heading][vc_column_text]Ayurveda kent diverse behandelingen die zowel een doelgericht effect hebben op een klacht, als de algehele gezondheid bevorderen. 

Elke behandeling kan afzonderlijk worden gedaan.

Ook kan een combinatie van behandelingen worden gedaan in de vorm van een persoonlijk detox programma. Tijdens een consult kunnen de mogelijkheden kunnen besproken.

Hieronder volgt een overzicht van de behandelingen die ik uitvoer. Neem voor vragen of het maken van een afspraak vrijblijvend contact met me op via het contactformulier of stuur een email naar info@puraveda.nl


Abhyanga – Complete lichaamsmassage met olie

Een Ayurvedische massage is ontspannend, reinigend en helend.

Deze massage, ook wel Abhyanga genoemd, is één van de meest traditionele behandelingen in de Ayurveda. Een Ayurvedische massage kan echt bijdragen aan de algehele gezondheid. 

De massagetechniek is uniek door de lange, strijkende bewegingen die afgewisseld worden met een meer lokale massage van de marmapunten, of energieknooppunten, die zich over het gehele lichaam bevinden.

Olie

Er wordt bij deze massage gebruikt gemaakt van kruidenolie. De Ayurveda kent heel veel verschillende soorten kruiden met elk tal van helende eigenschappen voor bepaalde klachten of aandoeningen. Door specifieke combinaties te maken met de kruiden en deze te koken in (meestal) sesamolie, wordt een medicinale olie gemaakt met diepe reinigende, ontspannende en helende effecten. Het gebruiken van sesamolie als basis maakt dat de olie diep kan doordringen in het lichaam, en dat geeft een gevoel van algehele ontspanning. Andere (basis-)oliën en/of -vetten die gebruikt kunnen worden voor de massage zijn kokosolie, zoete amandelolie, koudgeperste zonnebloemolie en Ghee.

Effecten

Verbeterde circulatie, afvoer van afvalstoffen, sterkere spijsvertering, verbeterd functioneren van de weefsels, vermindering van fysieke en mentale klachten en een gevoel van kalmte en balans.

90-105 minuten | €100


Pinda Swedana – Lichaamsmassage met kruidenstempels

Deze massage is zeer goed voor tal van fysieke klachten waaronder rugpijn, stijve nek en/of stijve schouders, heupklachten, si gewrichtsklachten, pijnlijke psoas spieren, pijnlijke en/of stijve spieren, blessures. 

Het lichaam wordt eerst gemasseerd met Ayurvedische kruidenolie. Kruidenstempels gevuld met rijst en kruiden worden opgewarmd in olie en vervolgens met circulaire en drukkende bewegingen op het lichaam aangebracht, met uitzondering van het hoofd. Door deze techniek kunnen de kruiden diep doordringen in het weefsel.

Effecten

Verminderen van pijnklachten, verbeterde circulatie, afvoer van afvalstoffen, sterkere spijsvertering, verbeterd functioneren van de weefsels, vermindering van fysieke en mentale klachten en een gevoel van kalmte en balans.

90-105 minuten | €100


Hoofd- & Nek Massage, eventueel met Nasya, neusdruppelen met kruidenolie

Een hoofdmassage geeft een diep gevoel van ontspanning. Vooral als je vaak last hebt van hoofdpijn, stress, veel zorgen maakt of angstklachten ervaart, of gewoon uit je hoofd wilt. De nek bevat drukpunten (marmapunten) die door de massage een algeheel gevoel van ontspanning en rust geven. 

Er wordt ook wel gezegd dat de neus de ‘poort naar de hersenen is’. Bij Nasya wordt de neus gedruppeld met kruidenolie of Ghee. Deze behandeling helpt goed bij hoofdpijn, stress, (herstel na) burn-out en overspanning, als je veel mentaal uitdagend werk doet, of een droge hoofdhuid hebt. Ook werkt deze behandeling goed als je regelmatig last hebt van verstopte neus of sinus holten. De olie voedt de hersenen en het ruggenmerg. Daarnaast bevordert het de werking van de zintuigen.

De behandeling wordt voorafgegaan door een hoofd- en nekmassage. Daarna wordt de kruidenolie in de neus gedruppeld. 

20 minuten (zonder Nasya) |  €25

30 minuten (incl Nasya) |  €35


Kati Basti – Behandeling bij rugklachten en rugmassage

Het houden van warme kruidenolie voor een tijdje (ongeveer 15 minuten) op de rug, zorgt ervoor dat deze diep in het weefsel kan trekken en het kan verzorgen. De olie maakt het weefsel zacht, wat een gevoel van ontspanning kan geven en pijnklachten kan verminderen. Na de behandeling volgt een rugmassage.

45 minuten |  €45


Karna Purana – Behandelen van hoofdpijn, stijve kaken, nekklachten

Het druppelen van warme olie in de oren kan helpen bij klachten zoals overprikkeldheid, hoofdpijn, stijve kaken, stijve nek, duizeligheid, slecht slapen, slapeloosheid, oorsuizen, oorsmeer, en jeuk in de oren. Het geeft een zeer ontspannen gevoel.

De behandeling wordt voorafgegaan door een korte massage van- en rondom het oor. Daarna wordt de olie in het oor gedruppeld.

30 minuten | €35


Netra Basti – Bij droge en/of vermoeide ogen en hoofdpijn

Een bijzondere en unieke behandeling in de Ayurveda is het aanbrengen van Ghee in de ogen.

Deze behandeling helpt bij droge, branderige en jeukende ogen en daarbij komende hoofdpijn, bijvoorbeeld door allergie of lang computeren. De Ghee voedt het weefsel van de ogen en werkt ontspannend.

Rondom de ogen wordt een randje van deeg gemaakt, waar vervolgdes de gesmolten Ghee in wordt gedaan. Na de behandeling wordt het gezicht kort gemasseerd.

45 minuten | €50


Kruiden supplementen

Ayurveda beschrijft vele soorten medicinale kruiden die kunnen ondersteunen bij het behouden van de gezondheid en het reduceren van klachten. 

Neem contact op of stuur een email naar info@puraveda.nl als je meer wilt weten over de Ayurvedische kruiden of ze wilt bestellen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]