• Afgelopen weekend heb ik zelf rozenwater gemaakt van de uitgevallen blaadjes van een bos pioenrozen. Rozenwater is heerlijk om even > Lees meer
  • Een lekkere variatie op het recept voor Kicheri dat ik eerder deelde is deze Kicheri met de smaken van kardemom, > Lees meer
  • Kicheri is een soep van mung bonen en basmati rijst, gekookt met diverse kruiden, Ghee en water. Kicheri is voedzaam, > Lees meer
  • Je hebt vast wel eens last gehad van spijsverteringsproblemen: buikpijn, opgeblazen gevoel, verstopping, of diarree. Vooral als dat lang aanhoudt > Lees meer
  • In de Ayurveda staat onze spijsvertering, Agni, aan de basis van onze gezondheid. Agni staat voor ‘vuur’, als een vlam > Lees meer
  • Het mooie aan Ayurveda is, dat het elk voedsel als een potentieel medicijn beschouwt. Zo bevatten onze keukenkruiden allerlei kwaliteiten > Lees meer
  • In de Ayurveda één van de belangrijkste voedingsmiddelen en één van mijn favoriete producten. Ayurveda beschouwt Ghee als de meest > Lees meer
  • De Ayurveda beschouwt voeding als een medicijn. Met de juiste keuzes op het gebied van voeding kunnen we onze constitutie, > Lees meer
  • De Ayurveda stelt dat we allemaal worden geboren met een constitutie, de Prakriti. Die constitutie bestaat uit een combinatie, een > Lees meer
  • Ayurveda staat voor ‘de kennis van het leven’. Ayurveda is een combinatie van twee Sanskrit woorden. Ayus staat voor ‘leven’, > Lees meer