Herstel na burn-out en omgaan met stress

Onjuiste voeding + onjuiste leefstijl = stress 

Waarom? 

Je leeft en eet niet volgens wat bij jou past. Dat doe je niet altijd bewust, vaak denken we dat we de juiste keuzes maken, die bijdragen aan een gezond leven. 

Wanneer er lange tijd sprake is van onbalans, van een gebrek aan harmonie, kan dat op fysiek, mentaal en emotioneel niveau steeds meer een uitdaging worden om deze te herstellen. Dit kan ook onze keuzes verder (nadelig) beïnvloeden. 

Burn out

Bijna 20% van de Nederlandse beroepsbevolking heeft te maken (gehad) met burn-out gerelateerde klachten, zoals stress en overspanning. Stress en een gevoel van overprikkeld te zijn, lijken een onderdeel van ons dagelijkse leven te zijn geworden. 

Als je een burn-out hebt (gehad) of een langdurige periode van stress en (over)spanning hebt ervaren, kan het een uitdaging zijn om je balans te hervinden. Vragen zoals ‘wat als ik het niet kan’, of ‘houd ik het wel vol’, ‘wat als ik terugval’ kunnen continu voorbij komen.

Een Ayurvedische leefstijl en voedingspatroon op basis van jouw persoonlijke behoeften op dit moment, kan je helpen in het herontdekken van jouw balans. 

Met een persoonlijk programma sta jij centraal. Ieder heeft andere behoeftes en elke ervaring is uniek. Ik creëer een persoonlijk programma dat aansluit op wat jij nodig hebt en daardoor ook echt effectief zal zijn. 

Dit programma is samengesteld uit een combinatie van traditionele Ayurvedische behandelingen. Deze zullen worden uitgevoerd in een volgorde die aansluit bij jou, voor een optimaal en duurzaam effect. Fysiek, mentaal en emotioneel.

Het programma is geïnspireerd door de traditionele Ayurvedische reinigingskuur “Pancha Karma” (“vijf acties”), een complete reiniging van het individu, dat bijdraagt aan het herstel van de persoonlijke balans. De Pancha Karma bestaat uit diverse Ayurvedische behandelingen die zowel fysiek als mentaal een diepe uitwerking hebben. Het gebruik van diverse kruiden kunnen het effect van de behandelingen versterken.