Holistische coaching & Detox

Gezond en in harmonie leven, volgens de wijsheid van de natuur. 

De genezende kracht van de natuur, dat is waar ik in geloof. Die kracht zit ook in ons zelf.

Jij hebt het vermogen in je om gezond te zijn.

Ik help je een gezonde leefstijl en voedingspatroon te creëren, die aansluit op wat jij nodig hebt op dit moment, op basis van de Ayurveda.

Hoe weet je wat gezond voor jou is?

Ayurveda erkent de uniekheid van elk individu. Ieder heeft andere behoeften en ervaart de dingen anders. Je bent niet raar, je bent gewoon jezelf!

Ontdek en ervaar hoe een leefstijl en voedingspatroon die echt bij jouw passen, kunnen bijdragen aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid.  

Je zult je fysiek, mentaal en emotioneel sterker gaan voelen. Dat gaat gepaard met meer levensenergie en weerbaarheid. Je gaat in jouw kracht staan.

Met mijn kennis en ervaring van de Ayurveda help ik je een gezonde leefstijl en voedingspatroon te creëren.

Waarom Ayurveda?

Ayurveda is een combinatie van twee woorden uit het Sanskrit, Ayus; leven, en Veda;kennis. Ayurveda kan worden vertaald als ‘de kennis van het leven’. Deze kennis heeft twee doelen: het onderhouden van gezondheid en het genezen van ziekte.

Door het erkennen van ieders unieke ‘constitutie’, of Prakriti in Sanskrit, kan je een leefstijl en voedingspatroon volgen die passen bij jouw behoeften op dit moment. Dit vergroot je zelfbewustzijn, geeft antwoord op de vraag waarom jij bent zoals je bent, vergroot je zelfacceptatie. En dat draagt bij aan meer energie, betere weerstand, meer zelfvertrouwen!

Ayurveda gaat ervan uit dat als we leven volgens onze constitutie, we in optimale gezondheid verkeren. Zoals je wellicht wel eerder hebt gehoord: voorkomen is beter dan genezen.

Aanbod

Detox

De manier om jouw persoonlijke gezondheid te herstellen en te onderhouden is de traditionele Ayurvedische detox.

Deze detox heeft als doel om jouw natuurlijke evenwicht van de Dosha’s, jouw constitutie, te herstellen. De focus ligt op het reinigen, versterken en verzorgen van het spijsverteringskanaal en de zintuigen, waardoor ze optimaal gaan functioneren.

Dit zal een diepe uitwerking hebben op alle niveaus: fysiek, mentaal en emotioneel.

Zie het als een complete reset, waarna je met een schone lei mag beginnen! Zo voelt het, echt.

De spijsvertering

Waarom de focus op de spijsvertering? De Ayurveda ziet de spijsvertering als de basis van gezondheid. Alles dat we innemen, zoals voedsel, maar ook gedachten, ervaringen, en impulsen uit de omgeving, wordt door de spijsvertering omgezet in voedingsstoffen.

Onze voeding- en leefstijlkeuzes hebben een grote invloed op onze gezondheid en kunnen bijdragen aan een goed afweersysteem.

Als onze spijsvertering uit balans raakt, kan dat spijsverteringsklachten geven zoals buikpijn, verstopping, diarree, zure oprispingen, en/of een opgeblazen gevoel. Dit kan ervoor zorgen dat het afweersysteem verzwakt.

De Ayurveda stelt dan ook dat een verstoorde spijsvertering de oorzaak is voor ziekte.

Door de spijsvertering de reinigen, te versterken en te verzorgen zal de balans herstellen, wat kan leiden tot een verbeterde gezondheid, zelfhelende vermogen en verhoogde weerstand. 

Je zult gaan merken dat je klachten verdwijnen en niet meer terugkomen.

Persoonlijke programma’s

Met een persoonlijk programma sta jij centraal. Ieder heeft andere behoeftes en elke ervaring is uniek. Ik creëer een persoonlijk programma dat aansluit op wat jij nodig hebt en daardoor ook echt effectief zal zijn.

Dit programma is samengesteld uit een combinatie van traditionele Ayurvedische behandelingen. Deze zullen worden uitgevoerd in een volgorde die aansluit bij jou, voor een optimaal en duurzaam effect. Fysiek, mentaal en emotioneel.

Resultaten van een Ayurvedische detox zijn onder andere: 

 • Toename van levensenergie;
 • Betere weerstand;
 • Goede nachtrust;
 • Meer zelfvertrouwen;
 • Betere weerbaarheid tegen stress;
 • Gezond gewicht;
 • Gebalanceerde spijsvertering;
 • Hormonen in balans;
 • Stralende huid;
 • Allergische klachten verdwijnen;
 • Beter omgaan met voedselintoleranties.

De Ayurvedische Detox

Herstel je natuurlijke balans met die complete programma volgens de traditie van de Ayurveda. Een life-changer!

Voeding- en leefstijl coaching

Hoe onderhoud je jouw gezondheid? Wat is nu gezond voor jou? Ayurveda heeft het antwoord.

Online

Een online cursus waarin je leert over de basis van de Ayurveda.

De Ayurvedische Detox

Een compleet programma volgens de traditie van de Ayurveda. Een life-changer!

De traditionele Ayurvedische detox, de “Pancha Karma”, vertaald als ‘vijf acties’, is een volledige reiniging op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Jouw natuurlijke balans zal worden hersteld, waardoor je gaat leven vanuit jouw persoonlijke, natuurlijke, evenwicht. Je gaat leven vanuit een vergroot zelfbewustzijn en weerbaarheid en je klachten zullen verdwijnen.

Boost je spijsvertering

Je herkent het wel, die ‘gut feeling’.

Ervaar hoe een gebalanceerde spijsvertering kan bijdragen aan je fysieke, mentale en emotionele balans.

Na dit programma lukt het je om beter te ‘luisteren’ naar jouw behoeften en hier ook naar te gaan leven.

DIY Detox

Leer de basis van Ayurveda in je dagelijkse leven toe te passen in je eigen tijd.

Testimonials

Ik kwam al twee keer eerder op consult bij Sophia Reuser in verband met darm- en huidklachten. Tijdens deze twee afspraken ontving ik voeding- en leefstijladviezen die mijn spijsvertering ondersteunden. Veel van mijn klachten verdwenen binnen een jaar tijd. 

Ontzettend fijn om te merken dat het detox-programma precies werd afgestemd op mijn hulpvraag en op mijn constitutie. Ik onderging een programma waarin mijn spijsvertering werd gestimuleerd en mijn darm gezuiverd en verzorgd werd. De professionele en tegelijkertijd zeer warme begeleiding van Sophia was voor mij zeer ondersteunend. Het programma was heel helder en duidelijk uiteengezet, maar wanneer ik twijfelde of (heel eerlijk) even mijn frustratie wilde uiten, had ik een luisterend oor. 

Het programma bracht me meer dan een fysieke reiniging. Ook mentaal en emotioneel gezien was er een behoorlijk proces gaande. Het was interessant om te merken hoe ik mijzelf, als ademcoach, hierin met ademtechnieken en zelfsessies kon ondersteunen. Er is veel opgeruimd en daar ben ik dankbaar voor. 

Sinds het einde van het programma (midden juli 2021) heb ik geen hooikoortsklachten meer gehad. Eveneens zijn de darmklachten, die ik een week voor mijn menstruatie ervaar, opmerkelijk afgenomen. Ik lijk beter te kunnen aanvoelen waar ik qua voeding behoefte aan heb en ik ga met meer aandacht om met hetgeen ik in mijn mond stop. 

Contact

Ontdek tijdens een gratis intakegesprek van 15 minuten hoe Ayurveda jou kan helpen met jouw dagelijkse gezondheid en welzijn. 

Na dit gesprek ben je vrij om te bepalen of je door wilt gaan.

Vul onderstaand contactformulier in of mail naar info@puraveda.nl

Volg mij op Instagram