Wie is Sophia?

Op een zondag in juni 1985 werd ik geboren, midden in Nederland met een Costaricaanse moeder en Nederlandse vader. 

Reizen is echt mijn grootste passie. Ik houd er echt van om nieuwe plekken te ontdekken en mooie natuur te ervaren. Om te zien en te ervaren hoe andere culturen leven, inspireert mij enorm. Vanaf mijn vroege jeugd maakten we al verre reizen. Naast het bezoeken van familie in Costa Rica heb ik in mijn leven al vele reizen mogen maken, naar onder andere Zuidoost Azië, India en Amerika. 

Eten speelt een grote rol in mijn dagelijkse leven. Ik geloof echt in de helende kracht van voeding, die ons wordt gegeven door de natuur. Nu is dat zoveel mogelijk Ayurvedisch (met af en toe een chocoladereep of koekje tussendoor, ik blijf een mens), maar ik verdiep me ook graag in de Midden- en Zuid-Amerikaanse plantkunde. Ayurveda ziet voeding als medicijn. Dat was dan ook een van de voornaamste redenen voor mij om de studie tot Ayurvedisch therapeut te doen.

Voordat ik met Ayurveda bezig ging, was ik een aantal jaren werkzaam in de IT. Het reizen trok me achter dat bureau weg, waarna ik een klein jaar als duiklerares gewerkt heb in Thailand. Terug in Nederland kwam ik weer terecht in de IT, maar als gauw bleek dat dit niet meer voor mij was. Ik kreeg een burn-out. 

Hoewel dit een zware tijd was, was dit ook de kans voor mij om mijzelf vol in de Ayurveda te begeven om mijn balans te hervinden. Ik kon hetgeen ik leerde tijdens de studie op mijzelf toepassen en tijdens de stageperioden in India heb ik zelf ook de traditionele Ayurvedische reinigingskuur, de “Pancha Karma”, kunnen ervaren. 

De naam “Sophia” betekent “wijsheid, kennis” in het oud-Grieks. Ik houd van leren en studeren en ik kan dan ook rustig de hele dag in de (digitale) boeken zitten en lezen over Ayurveda en antieke natuurgeneeswijzen uit Amerika. De kennis en ervaring die ik opdoe, deel ik graag, om te inspireren, te helpen, te helen. 

Jij hebt het vermogen in je om gezond te zijn. Ik kan je helpen een gezonde leefstijl te creëren, die aansluit op wat jij nodig hebt op dit moment, op basis van de Ayurveda. 

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier onderaan deze pagina of mail naar info@puraveda.nl.

Sophia