Over Sophia

Even voorstellen…

Als de dochter van een Nederlandse vader en Costaricaanse moeder zit het reizen mij bijna letterlijk in het bloed.

Mooie natuur en inheemse cultuur inspireren mij enorm. Ik houd er van om nieuwe plekken te ontdekken en te leren over de traditionele en antieke gebruiken. Naast het bezoeken van familie in Costa Rica heb ik in mijn leven al vele reizen mogen maken, naar onder andere Zuidoost Azië, India en Amerika. 

Eten speelt een grote rol in mijn dagelijkse leven. Ik geloof in de helende kracht van voeding, die ons wordt gegeven door de natuur. Ayurveda ziet voeding als medicijn. Dat was dan ook een van de voornaamste redenen voor mij om de studie tot Ayurveda therapeut te doen.

Ik moet toegeven dat ik niet altijd een gezonde leefstijl heb geleefd. In mijn universiteitsstudie jaren was ik vooral bezig met een druk sociaal leven en nam mijn gezondheid voor lief. Ik gaf niet veel om gezond eten of leven op dat moment.

De laatste zeven jaar ben ik steeds meer een bewustere leefstijl gaan leven, die beter aansluit bij mijn natuurlijke behoeften. Daar heb ik veel positieve effecten van kunnen ervaren. Spijsverteringsproblemen en rugpijn waar ik al bijna 20 jaar mee rondliep zijn nagenoeg verdwenen.

Er kwam helaas ook een burn-out. Tijdens de opleiding tot Ayurveda therapeut was ik ook werkzaam in de IT. En hoewel ik voelde dat het niet de juiste plek voor mij was, durfde ik op dat moment niet te stoppen. 

Als ik terugkijk naar deze periode, was dit mijn kans om mij vol in de Ayurveda te begeven om mijn balans te hervinden. Wat ik leerde tijdens de studie, kon op mijzelf toepassen en tijdens de stageperioden in India heb ik zelf ook de traditionele reinigingskuur, de “Pancha Karma”, ondergaan. Dit alles heeft mij ontzettend geholpen om uit de burn-out te komen en dichter bij mijzelf te komen. Mijn zelfbewustzijn te vergroten.

De naam van mijn praktijk, Puraveda, is een samenvoeging van Ayurveda, de kennis van het leven (Veda betekent ‘kennis’ of ‘wijsheid’ in Sanskrit), en Pura vida, levensmotto van Costa Rica, dat vertaald kan worden als “puur leven”. Wat is puur leven? Voor mij is dat er een die harmonieus verloopt. Met mijzelf, de omgeving, met de ups en downs die daarbij komen, want dat vormen mooie, dankbare lessen. Het leven is een golf beweging. De Ayurveda geeft mij veel kennis en wijsheid voor het leiden van een puur leven.

What’s in a name? De naam “Sophia” betekent “wijsheid, kennis” in het oud-Grieks. Ik houd van leren en studeren, raak nooit uitgeleerd. Ik zie mijzelf graag als iemand die de oude wijsheid van de natuur kan overbrengen aan de mensen om mij heen, aan jou, om een grotere bewustwording te creëren van de kracht van de natuur voor onze gezondheid.

Jij hebt het vermogen in je om gezond te zijn. Ik kan je helpen een gezonde leefstijl te creëren, die aansluit op wat jij nodig hebt op dit moment, op basis van de Ayurveda. 

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier onderaan deze pagina of mail naar info@puraveda.nl.

Sophia