Meteen naar de inhoud

Over Sophia

Even voorstellen…

Als de dochter van een Nederlandse vader en Costaricaanse moeder zit het reizen mij bijna letterlijk in het bloed.

Mooie natuur en inheemse cultuur inspireren mij enorm. Ik houd er van om nieuwe plekken te ontdekken en te leren over de traditionele en antieke gebruiken. Naast het bezoeken van familie in Costa Rica heb ik in mijn leven al vele reizen mogen maken, naar onder andere Azië, India, Australië en Amerika. 

“Wijsheid voor het leven”

“De genezende kracht van de natuur, dat is waar ik in echt geloof. Die kracht zit ook in ons zelf. Ik wil je inspireren om met de kennis van de Ayurveda, de “wijsheid van het leven, wijsheid van de natuur”, te gaan leven volgens je pure, authentieke zelf. Leven volgens de Ayurveda zie ik als een ontdekkingsreis naar je ware Zelf.

Het mooie aan de Ayurveda vind ik, dat het de uniekheid van elk individu erkent. Ieder heeft andere behoeften en ervaart de dingen anders. Je bent niet raar, je bent gewoon je zelf! 

Eten speelt een belangrijke rol in mijn leven, maar ik heb er lang niet altijd van kunnen genieten zoals ik dat nu doe. Spijsverteringsklachten en het uitproberen van verschillende diëten in mijn jeugd en studietijd, leidden ertoe dat eten iets functioneels voor mij werd, in plaats van iets om van te genieten. Ik was niet aan het leven op de manier die bij mij paste en dat had steeds grotere gevolgen. Naast fysieke ongemakken, merkte ik dat het me ook mentaal en emotioneel raakte: ik was vaak moe, had weinig energie, ervaarde veel stress en spanning en helaas ook een burn-out. 

Leven volgens de Ayurveda heeft mijn relatie met voeding in grote mate geheeld. Ik ben steeds meer gaan inzien wat de helende kracht van voeding en leefstijl kan zijn. Ayurveda ziet voeding als medicijn. En “voeding” is naast eten en drinken, ook gedachten, impressies, prikkels, levenskeuzes. Dat vond ik zo verhelderend! Voor mij was dat één van de voornaamste redenen om de studie tot Ayurvedisch therapeut te gaan doen. 

Ik kan je helpen een leefstijl en voedingspatroon te creëren, die echt bij jou passen, op basis van de Ayurveda. Naast een verbeterde gezondheid en vermindering van eventuele klachten, kan dit bijdragen aan een groter zelfbewustzijn en meer inzicht in waarom jij bent zoals je bent. En dat draagt bij aan meer zelfacceptatie en zelfvertrouwen.

Ga op deze ontdekkingsreis naar jezelf en ervaar hoe een leefstijl en voedingspatroon die echt bij jouw passen, kunnen bijdragen aan je fysieke, mentale en emotionele gezondheid. “

De naam van mijn praktijk, Puraveda, is een samenvoeging van Ayurveda, de kennis van het leven (Veda betekent ‘kennis’ of ‘wijsheid’ in Sanskrit), en Pura vida, levensmotto van Costa Rica, dat vertaald kan worden als “puur leven”. Wat is puur leven? Voor mij is dat er een die harmonieus verloopt. Met mijzelf, de omgeving, met de ups en downs die daarbij komen, want dat vormen mooie, dankbare lessen. Het leven is een golf beweging. De Ayurveda geeft mij veel kennis en wijsheid voor het leiden van een puur leven.

What’s in a name? De naam “Sophia” betekent “wijsheid, kennis” in het oud-Grieks. Ik houd van leren en studeren, raak nooit uitgeleerd. Ik zie mijzelf graag als iemand die de oude wijsheid van de natuur kan overbrengen aan de mensen om mij heen, aan jou, om een grotere bewustwording te creëren van de kracht van de natuur voor onze gezondheid.

Jij hebt het vermogen in je om gezond te zijn. Ik kan je helpen een gezonde leefstijl te creëren, die aansluit op wat jij nodig hebt op dit moment, op basis van de Ayurveda. 

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op en mail naar info@puraveda.nl. Je bent van harte welkom!

Sophia