Wat is jouw constitutie?

We worden allemaal geboren met een unieke constitutie, een unieke combinatie is van de drie Doshas: Vata, Pitta en Kapha. Je zou de Doshas kunnen zien als drie typen energieën die elkaar ondersteunen.

Een juiste verhouding van de Doshas zorgt voor balans. Die balans kunnen we onderhouden met onze voeding, leefstijl, en Ayurvedische kruiden en behandelingen.

Meestal is één Dosha dominant. Dit kan bepalend zijn voor je karakter, uiterlijk, denkpatroon en behoeften.

De Vata Dosha staat voor beweging. Vata kenmerkt zich als droog, koud en mobiel. Iemand met de Vata constitutie is slank, verliest gemakkelijk gewicht, is actief en creatief, heeft het snel koud en een drogere huid.

De Pitta Dosha staat voor metabolisme. Iemand met een Pitta constitutie is vurig, scherp, heeft een goede spijsvertering, heeft het snel warm en zweet veel.

De Kapha Dosha staat voor structuur. De Kapha constitutie is geaard, stabiel, langzaam, heeft een stevige bouw met een koele, zachte huid.

Doe de zelf-test om te zien wat jouw constitutie is op dit moment. Let op, dit is slechts een indicatie.

Voor vragen naar aanleiding van deze test of andere vragen kan je me een bericht sturen via het contactformulier of stuur een mail naar info@puraveda.nl. Ik zal je binnen twee werkdagen beantwoorden.